بسم الله الرحمن الرحيم
طريقه الفلافل السورى
المكونات
نصف كيلو فول مدشوش ( منقوع لمدة 12 ساعه و بعدها تصفيه )
نصف كيلو حمص ( منقوع لمدة 12 ساعه و بعدها تصفيه )
ربع كوب بقدونس
ربع كوب كسبرة
كوب كرات
10فصوص ثوم كبار
2 بصله كبيرة
نضع قرنين فلفل كبي ( او حامي حسب الاختيار )
3 بصل اخضر
البهارات ( معلقه كبيرة كسبرة /معلقه كبيرة كمون /ملح )
الطريقه
نفرم كل المكونات مع بعض في المفرمه و نفرمهم مرتين ثم ناخذهم و نقسمهم في كياس و نضعطهم في الفريز
طريقه التسويه
ناخذ عجينه الفلافل و نضع عليها معلقه صغيرة كربونات و بيضه ثم نعجنهم مع بعض و و نعملها بماكينه الفلافل و لو مش عندك نكورها كور متوسطه الحجم نضع علي الوجه سمسم ثم نطعها في زيت غزير ساخن و نقلبها علي الوجين حتي تصبح لونها ذهبي .
و لو بتحبوها حراقه نضع معاها هريسه الشطه
مكونات هريسه الشطه
( نصف كوب فلفل احمر حامي مغسول و نشيل منه البذر ونضربهم في الكبه و نحمرة في ربع كوب زيت و يتحمر معاها راسين ثوم كبيرة مفرومين و معلقه كسبرة و ناشفه و معلقه ملح و بعد تحمريها نضع 3 معالق خل كبار و بعد ما تبرد نضعها في برطمان .
بالف هنا و شفا
تعليقات
إرسال تعليق