الفلافل السورى

بسم الله الرحمن الرحيم

طريقه الفلافل السورى

المكونات

نصف كيلو فول مدشوش ( منقوع لمدة 12 ساعه و بعدها تصفيه )
نصف كيلو حمص ( منقوع لمدة 12 ساعه و بعدها تصفيه )
ربع كوب بقدونس
ربع كوب كسبرة
 كوب كرات
10فصوص ثوم كبار
2 بصله كبيرة
نضع قرنين فلفل كبي ( او حامي حسب الاختيار )
3 بصل اخضر
البهارات ( معلقه كبيرة كسبرة /معلقه كبيرة كمون /ملح )

 الطريقه

نفرم كل المكونات مع بعض في المفرمه و نفرمهم مرتين ثم ناخذهم و نقسمهم في كياس و نضعطهم في الفريز

طريقه التسويه

ناخذ عجينه الفلافل و نضع عليها معلقه صغيرة كربونات و بيضه  ثم نعجنهم مع بعض و و نعملها بماكينه الفلافل و لو مش عندك نكورها كور متوسطه الحجم نضع علي الوجه سمسم ثم نطعها في زيت غزير ساخن و نقلبها علي الوجين حتي تصبح لونها ذهبي .

و لو بتحبوها حراقه نضع معاها هريسه الشطه

مكونات هريسه الشطه

( نصف كوب فلفل احمر حامي مغسول و نشيل منه البذر ونضربهم في الكبه و نحمرة في ربع كوب زيت و يتحمر معاها راسين ثوم كبيرة مفرومين و معلقه كسبرة و ناشفه و معلقه ملح  و بعد تحمريها نضع 3 معالق خل كبار و بعد ما تبرد نضعها في برطمان  .
بالف هنا و شفا

تعليقات