حواوشي بيتي باللحمه المفرومه بكل تكاته

بسم الله الرحمن الرحيم

حواوشي بيتي تحفه بكل تكاته

مكونات اللحم

كيلو لحمه مفرومه
2  طماطم وسط ( نقطعهم قطع صغيرة)
5 قرون فلفل كبي(نقطعهم قطع صغيرة )
قرن فلفل حامي (اختياري)
2 معلقه كبيرة بهارات حواوشي
3 بصلات كبار
ملح
معلقتين كبار ليه
2 معلقه كسبرة خضراء
معلقه كبيرة بيكنج بودر

مكونات العجينه

الطريقه
نصف كيلو دقيق
كوب و نصف ماء دافئ
كيس خميرة
رشه ملح
رشه سكر

للتزين
سمسم علي الوجه
حبه البركه علي الوجه


نضع كل مكونات العجين مع بعض ونعجن حتي تصبح عجينه متامسكه و نسيبها ترتاح في مكان دافئ لمدة ساعه.

نضع كل مكونات اللحم  مع بعض و نقلبهم مع بعض حتي يندمجوا ثم نسيبها ترتاح في الثلاجه لمدة ربع ساعه.

ثم نكور العجين كور وسط  و بعد ما نكور كل العجين كله نغطيه بفوطه ثم ناخذ كل كورة ونفردها علي بعض من الدقيق حتي تصبح العجين شبه الدائرة و هكذا حنفرد كل العجين و نضع بين كل دائرة بعض من الدقيق حتي لا يلزق ثم نجيب صواني مدورة و نضع فيها رشه زيت ثم نضع دائرة عجين ثم نضع دائرة من اللحم و نفرد اللحم علي العجين باكمله ثم نخرم اللحم من الوسط حتي لا تصبح اللحمه تصغر وتبقي كما كانت ثم نضع دائرة اخرى من العجين علي اللحم و نضع اطراف العجين علي بعض ونضغط عليهم حتي يتماسكوا فى بعض ثم نضع علي الوجه سمسم و حبه البركه و نضعها في الفرن علي درجه حرارة وسط  حتي تصبح مستويه و بالف هنا وشفا.





تعليقات