بسم الله الرحمن الرحيم
تكات المحاشي
المكونات
خضرة المحشي (شبت * بقدونس*كرفس*نعناع*كزبرة)يكونوا بالتساوى و يقطعوا قطع صغيرة
1 كيلو ارز ( نغسله جيدا و يصفي )
3كيلو طماطم عصير
نصف كيلو بصل مفروم
2 قرن فلفل كبي ( حار)قطع صغيرة
5 فصوص ثوم مفرومين
كوب زيت
بهارات المحشي (معلقه صغيرة ثوم بودر*معلقه صغيرة بصل بودر*نصف معلقه صغيرة جوز الطيب*معقله صغيرة فلفل اسود*معلقه صغيرة قرفه* 2 معلقه كبيرة ملح*معلقه صغيرة بابريكا)
الطريقه
نضع حله علي النار بها زيت ثم نضع البصل حتي يدبل و يغير لونه الي الدهبي الفاتح ثم نضع الفلفل و البهارات و نقلب جيدا ثم نضع 2 كيلو طماطم فقط و عندما تغلي و قربت تتسبك نضع الخضرة و عندما تتسبك نطفي النار و نضع الارز و الثوم و نقلبهم جيدا و بهكذا يكون الارز جاهز لاي محشي.
و حاليا باقي معانا كيلو عصير طماطم و دة حنغليه و نضع عليه معلقه صغيرة ملح و نسقي بيه المحشي ليستوى بيه ليكون لونه احمر و بعد ما المحشي يتشربه نضعه علي نار صغيرة ليكمل باقي سواه.
تكات المحاشي
ان تحمري الكوسه و البدنجان في زيت قبل حشواها.
ان تسلقي ورق العنب 3/4 سلقه و لا تضعيه في ماء بارد بعد السلق و بعد الحشو تضعي شرائح لمون علي وجه في الحله.
الفلفل بعد الحشو تضعي شريحه لمون علي وجه كل فلفله.
نحشي المنبار و نساويه و بعد كل نصف سم نلف الخيط حوالين المنبار و نربطه جيدا ليكون مقاساته متساويه و بعد سليقه جيدا نقص الخيط.
الكرنب يتسلق ثم يتقطع .
و علشان طعمه يطلع حلو لازم نسقيه بعصير الطماطم الخفيف زى ما قولنا قبل كدة.
تحفه
ردحذفشكرا لحضرتك
ردحذف