بسم الله الرحمن الرحيم
اسهل طريقه لكحك العيد
المكونات
كيلو دقيق = 8 كوبيات ( يكون لجميع الاغراض او دقيق الكحك و البسكويت)
نصف كيلو سمنه =4 كوبيات ( بقري علي جاموسي)
200 مل ماء= ربع كوب ماء
رشه فانيليا
8 جرام بيكنج بودر (معلقه كبيرة ممسوحه)
3 معلقه كبيرة سكر بودرة
رشه ملح
2 معلقه كبيرة حليب بودر
2 معلقه كبيرة سمسم
ربع كيلو ملبن
ربع كيلو عجوة
معلقه كبيرة خميرة فوريه
روح الكحك
الطريقه
نضع الدقيق في بوله كبيرة ثم نضع عليه كل المكونات معدا الماء و السمنه ثم ندمجهم جيدااا ثم نضع السمنه و نبث جيدا ( اوعي تعجني تبثي فقط ) ثم نضع الماء و نبثها جيدا ثم تسيبها ترتاح و تغطيها لمدة ربع ساعه ثم نعجن الملبن و نكورها كور صغيرة الحجم و نعجن العجوةو نكورها كور صغيرة الحجم و بعدها نجيب العجيبنه و نكورها كور متوسطه الحجم و بعد ما نكور العجين كله نبدا باول واحدة كورناها من العجين و نبدا نفتحها من الوسط و نضع الملبن او العجوة و نقفلها و لا تظهر الملبن او العجوة و بعد ما نخلص كلهم نبدا نقرصم او نشكلهم من الوجه ثم نضعهم في الفرن لمدة 10 دقائق فقط.
تعليقات
إرسال تعليق